Deze maand voor u geselecteerd:

De onderwerpen die deze maand in de schijnwerper staan zijn:

Geef werknemers meer vrijheid in keuze vervoermiddel woon-werkverkeer

Duizenden starters lopen volgens het bedrijf risico’s waar ze zich onvoldoende bewust van zijn. Slordig of in het geheel niet vastleggen van afspraken in contracten zorgt bij 44% van de startende ondernemers vaak al snel voor problemen. Als het in de eerste 18 maanden misgaat, komt dit vaak als een verrassing.

(Bron: Accountancyvanmorgen) Lees verder…

Vaststellingsovereenkomst fiscaal compromis moet schriftelijk worden vastgelegd

Na een boekenonderzoek krijgt een ondernemer een naheffingsaanslag OB en een vergrijpboete opgelegd door de inspecteur. In geschil is of er bij wijze van compromis een overeenkomst tot stand is gekomen.

(Bron: Accountancyvanmorgen) Lees verder…

Weinig organisaties voorbereid op nieuwe privacy regels

Slechts 12% van alle organisaties in Nederland is compleet voorbereid op de aangescherpte privacy regels die volgend jaar gaan gelden. Dat blijkt uit het periodieke Privacy Governance onderzoek van PwC onder 351 Nederlandse organisaties.

(Bron: Accountancyvanmorgen) Lees verder…

Huizenprijzen schieten omhoog

De woningprijzen schieten omhoog. Bestaande koopwoningen waren in mei 7,8% duurder dan in mei 2016. Dat is de grootste prijsstijging na maart 2002, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

(Bron: Accountancyvanmorgen) Lees verder…

Rekenregels per 1 juli 2017 gepubliceerd

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de rekenregels per 1 juli 2017 gepubliceerd. In deze rekenregels zijn de gevolgen verwerkt van aanpassingen in het bruto wettelijk minimumloon, de sociale premies, belastingtarieven en heffingskortingen per 1 juli 2017 voor uitkeringsbedragen en grondslagen op het minimumniveau. Ook zijn de belangrijkste beleidswijzigingen met betrekking tot deze uitkeringsbedragen opgenomen.

(Bron: Accountancyvanmorgen) Lees verder…

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar rhekelaar@pyxis.nl

Reijer Hekelaar RB REP

Reijer Hekelaar RB REP

Partner, Adviseur, Register Estate Planner (REP)

Werkt voor PYXIS sinds de fusie 2012, daarvoor werkzaam bij Reijer Hekelaar & Associates sinds maart 1995

Wat is de uitdaging in je huidige functie?
Het mooiste aan mijn werk is dat ik relaties kan bijstaan in het oplossen van vragen en voorkomen van fiscale, financiële en juridische problemen. Daarnaast om met vaktechnische creativiteit iedereen voor te zijn ten behoeve van de relatie. Een probleem is voor mij geen probleem, maar eerder een kans. Ik zie elk probleem van een relatie als een persoonlijke uitdaging.

Bel: 035 - 799 35 01 of mail: rhekelaar@pyxis.nl