Financiële planning na pensioen

Ook na pensionering kan er behoefte zijn aan pensioenadvies of begeleiding bij het vermogen dat is opgebouwd voor uw oudedagsvoorziening. Belasting- en pensioenregels bepalen mede wat u netto te besteden hebt na uw pensioendatum. Er spelen bij financiële planning na pensioen veelal andere vraagstukken dan tijdens de opbouwfase van het pensioen.

Vraagstukken omtrent pensioenvermogen

Als u met pensioen bent, is het zinvol om regelmatig te bezien of het pensioeninkomen en -vermogen nog steeds voldoende toereikend is om de gewenste uitgaven nu en in de toekomst te dekken.  U dient regelmatig besluiten te nemen zodat het vermogen in stand blijft of wordt aangewend zoals u wenst, bij leven, maar ook na overlijden. PYXIS kan u helpen bij uw besluitvormingsproces.

Helder inzicht in uw situatie en mogelijkheden

PYXIS zorgt voor duidelijk inzicht in uw situatie, dat geeft u rust. Een strategisch vermogensplan en de begeleiding daarbij is altijd maatwerk is. Veel vermogende particulieren realiseren zich dat zij onvoldoende deskundig zijn om de samenhang in hun persoonlijke financiën aan te brengen, of om bepaalde belangrijke beslissingen goed onderbouwd te kunnen nemen. Ook ontbreekt het vaak aan tijd en interesse om zelf aan de slag te gaan met vermogenszaken.

Een persoonlijk vermogensplan geeft rust en ruimte

Een persoonlijk vermogensplan geeft u het benodigde overzicht op uw financiële situatie en schetst wat u kunt doen om hier eventueel verbetering in aan te brengen. Op basis van dit strategische plan wordt het mogelijk om uw financiële zaken af te stemmen op uw persoonlijke wensen, ideeën en doelstellingen.

Krijg inzicht in uw situatie en de mogelijkheden

Geef hieronder aan wat bij uw persoonlijke situatie past. Na verzending ontvangt u een bevestigingsmail op het opgegeven mailadres. Als dit aan de orde is  ontvangt u teven een prijsindicatie en een lijstje met gegevens die wij van u nodig hebben. Binnen vijf werkdagen ontvangt u dan vervolgens een link naar een beveiligde omgeving (met beveiligingscode) waar u deze kunt uploaden.  Na ontvangst en een eerste scan van uw documenten, mailen wij u een persoonlijke prijsopgave en een digitale opdrachtovereenkomst voor akkoord.

 

Onze financiële planning berichten en tips:

 

Hoeveel pensioen heeft u opgebouwd?

Hoeveel pensioen heeft u opgebouwd? Sta een keer stil bij deze vraag en kijk wat u kan doen als u na uw pensioen uw levensstijl voort wilt zetten.

Belastingvrij schenken voor woning of verbouwing

Schenking of gift wat is het verschil? Klopt het dat ik een schenking niet schriftelijk hoef vast te leggen? Waarom zou dat toch zinvol zijn? En wat is ‘inbreng’ van een schenking eigenlijk?

Schenking of gift en hoe leg je deze vast?

Schenking of gift wat is het verschil? Klopt het dat ik een schenking niet schriftelijk hoef vast te leggen? Waarom zou dat toch zinvol zijn? En wat is ‘inbreng’ van een schenking eigenlijk?

Renteaftrek voor een hypotheek op een recreatiewoning? Het kan!

Overweegt u met geleend geld een recreatiewoning aan te schaffen om daarvan uw feitelijke hoofdverblijf te maken, dan staat bij de huidige stand van de rechtelijke uitspraken niet vast dat de fiscus dit ook zo ziet en renteaftrek in box 1 accepteert.

 

Samenwerken met de financieel planners van PYXIS

 

 

Financieel planners

  • Reijer Hekelaar RB
  • Majorie Molegraaf RB FFP
    (niet op de foto)
  • mr. Sandra van der Veer RB FFP