Salarisadministratie informatie en tips oktober 2017

Deze maand voor u geselecteerd:

De onderwerpen die deze maand in de schijnwerper staan zijn:

Reis- en verblijfkosten voor buitenlandse cursus ten onrechte ingediend?

Had de belanghebbende die in het buitenland een cursus volgde over intellectueel eigendom ten onrechte reis- en verblijfkosten als aftrekpost ingediend? Hof Amsterdam oordeelde van niet. De cursus had tot doel het op peil houden van reeds verworven vakkennis omtrent procesvoering inzake intellectuele eigendomszaken en niet het verkrijgen van een nieuwe bevoegdheid. De kosten waren dus aftrekbaar.

(Bron: Accontancyvanmorgen) Lees verder…

Opdrachtgeversverklaring vervangt modelovereenkomst Wet DBA

De modelovereenkomst uit de Wet DBA zal door het nieuwe kabinet worden vervangen door een opdrachtgeversverklaring. Dat meldt RTLZ op basis van uitgelekte stukken. Via een webmodule zullen opdrachtgevers voortaan vooraf bepalen of ze een ZZP’er inhuren voor een opdracht.

(Bron: Accountancyvanmorgen ) Lees verder…

Kabinetsplannen: Minimumuurtarief voor ZZP’ers

Voor zelfstandigen zonder personeel lijkt veel te gaan veranderen door de nieuwe kabinetsplannen van VVD, CDA, D66 en CU. Vooral ZZP’ers aan de onderkant van de markt merken dat, want er komt een minimumtarief.

(Bron: Accountancyvanmorgen) Lees verder…

Wat betekent het regeerakkoord voor u persoonlijk?

De maatregelen van het regeerakkoord 2017 pakken niet voor iedereen hetzelfde uit en hangen af van de persoonlijke situatie. Wilt u weten wat er voor u verandert? Lees de uitleg op SalarisNet.nl en vul dan de tool in.

(Bron: SalarisNet) Lees verder…

Vragen?

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naarhbehnken@pyxis.nl

 

Harald Behnken RBc

Harald Behnken RBc

Assistent Accountant

Werkt voor PYXIS sinds februari 2010

Wat dit vak, mijn werk, zo leuk maakt is het contact met de cliënten. Samen met mensen naar een oplossing zoeken.