Een bijdrage van: mr. Ay Ling Khouw Charbon RB

Deze maand voor u geselecteerd

Afbouw aftrekposten voor ondernemers

Het kabinet is van plan om de aftrek van kosten van ondernemers in de inkomstenbelasting te beperken.

(Bron: Taxence)  Lees verder…

Als de bank alle zekerheid heeft, is dga onzakelijke borg

Als een dga borg staat voor de schulden van zijn B.V. en een eventueel verlies uit deze borgstelling fiscaal wil aftrekken, zal hij aannemelijk moeten maken dat hij niet alleen als aandeelhouder heeft gehandeld. Hij zal dit niet aannemelijk kunnen maken als alle mogelijke zekerheden ten gunste van de bank zijn gesteld.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Eenverdieners door belastingdruk steeds meer de klos

Het traditionele kostwinnersgezin heeft steeds minder te besteden. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) is het gemiddelde besteedbare inkomen van tweeverdieners tussen 2006 en 2016 gestegen, terwijl het voor eenverdieners met partner en eventueel gezin in diezelfde periode juist afnam.

(Bron: TaxLive) Lees verder…

Duizenden zzpérs vragen om compensatie bevalling uitkering

Duizenden vrouwen hebben bij het UWV om compensatie gevraagd, omdat ze als zelfstandige ondernemer geen bevallingsuitkering hebben gekregen. Dat laat de uitkeringsinstantie desgevraagd weten.

(Bron: TaxLive)  Lees verder…

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar svdveer@pyxis.nl.

mr. Sandra van der Veer  FFP

mr. Sandra van der Veer FFP

Financieel Planner, Register Estate Planner

Werkt voor PYXIS sinds februari 2017.

Het leuke aan het werken op de fiscale afdeling bij PYXIS is de diversiteit aan cliënten, collega’s en werkzaamheden. Deze laatste gaan van grote adviezen tot kleiner aangiftes. Hiervoor verantwoordelijkheid dragen, geeft mij veel voldoening in het werk.

Bel: 035 - 799 35 51 of mail: svdveer@pyxis.nl