Deze maand voor u geselecteerd:

De onderwerpen die deze maand in de schijnwerper staan zijn:

Blijf geven aan culturele instelling

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de regeling voor schenkingen aan culturele instellingen aan het begin van dit jaar zou vervallen. Maar de wetgever gaat proberen om deze regeling te handhaven en zelfs structureel te maken.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Afgifte btw-nummer duurt langer​

Wie zich aanmeldt als nieuwe ondernemer krijgt normaal gesproken binnen 5 werkdagen een brief met een btw-nummer van de Belastingdienst. In januari en februari duurt dat langer, namelijk 15 werkdagen.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Geen kwantitatieve eisen aan ondernemerschap voor FE OB

Verricht een stichting voor 1% economische btw-vrijgestelde activiteiten? Dan is zij hierdoor ondernemer voor de omzetbelasting en kan zij deel uitmaken van een fiscale eenheid omzetbelasting.

(Bron: Taxence)  Lees verder…

Stel winst B.V. uit tot 2019

Vanwege een verwachte daling van de tarieven vennootschapsbelasting vanaf 2019 doen B.V.’s er goed aan hun winst indien mogelijk uit te stellen tot na 2018.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Bereken of afkoop PEB in 2018 nog voordelig is

Het kabinet heeft het voornemen om in 2019 de schijven in de inkomstenbelasting terug te brengen van vier naar drie. Deze ontwikkeling kan het voordelig maken voor dga’s om hun pensioen in eigen beheer (PEB) in 2018 niet af te kopen, maar regulier af te laten wikkelen vanaf 2019.

(Bron: Taxence)  Lees verder…

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar svdveer@pyxis.nl.

 

mr. Sandra van der Veer  FFP

mr. Sandra van der Veer FFP

Financieel Planner, Register Estate Planner

Werkt voor PYXIS sinds februari 2017.

Het leuke aan het werken op de fiscale afdeling bij PYXIS is de diversiteit aan cliënten, collega’s en werkzaamheden. Deze laatste gaan van grote adviezen tot kleiner aangiftes. Hiervoor verantwoordelijkheid dragen, geeft mij veel voldoening in het werk.

Bel: 035 - 799 35 51 of mail: svdveer@pyxis.nl