Selectie fiscaal nieuws november 2018

door | nov 23, 2018 | Fiscaal nieuws

Onze selectie van fiscaal nieuws van de afgelopen maand

Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Einde auto van de zaak met 0% bijtelling in zicht

Werknemers met (plug-in) hybride auto’s van de zaak reden tot eind 2013 met 0% bijtelling. De overgangsregeling bepaalde dat dit bijtellingspercentage nog 60 maanden toepasbaar was. Na afloop van die 60 maanden gaat de bijtelling van die auto’s naar 25%. Deze overgangsregeling eindigt op 31 december 2018.

Lees verder op Salarisnet…

Wijzigingen op fiscaal en sociaal gebied per 2019

Wat gaat er wijzigen met ingang van 2019 op fiscaal en sociaal gebied? Wat staat er op de planning? De wijzigingen op een rij in een overzicht.

Lees verder op Salarisnet…

‘Aflossingsvrije hypotheek zorgelijk voor 200.000 huiseigenaren’

Voor 200.000 huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek dreigen de maandlasten onbetaalbaar te worden als hun inkomen, bijvoorbeeld door pensionering, in de toekomst daalt. Ongeveer tien procent van de twee miljoen mensen met een dergelijke hypotheek loopt dit risico. Negentig procent van de huiseigenaren die hun hypotheek niet aflossen kunnen de rentelasten ook na pensionering nog goed betalen.

Lees verder op Taxlive…

Te hoge eigenwoningrente aan ouders is schenking

De Belastingdienst kijkt vaak kritisch naar eigenwoningschulden die zijn aangegaan bij een gelieerde partij en past zo nodig correcties toe. Als de schuldenaar bijvoorbeeld een te hoge rente betaalt, kan de inspecteur een deel van de renteaftrek weigeren.

Lees verder op Taxence…

Hoge btw-schuld is reden om vergrijpboete te minderen

Een slechte financiële positie van een belastingplichtige is een reden om een op te leggen boete te matigen. Daarbij moet de fiscus van de Hoge Raad ook rekening houden met de belastingschulden van de belastingplichtige.

Lees verder op Taxence…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar svdveer@pyxis.nl.

mr. Sandra van der Veer  FFP

mr. Sandra van der Veer FFP

Financieel Planner, Register Estate Planner

Werkt voor PYXIS sinds februari 2017.

Het leuke aan het werken op de fiscale afdeling bij PYXIS is de diversiteit aan cliënten, collega’s en werkzaamheden. Deze laatste gaan van grote adviezen tot kleiner aangiftes. Hiervoor verantwoordelijkheid dragen, geeft mij veel voldoening in het werk.

Bel: 035 - 799 35 51 of mail: svdveer@pyxis.nl