Selectie nieuws financiële planning november 2018

Selectie nieuws financiële planning november 2018

door | nov 29, 2018 | Financiële planning

Onze selectie van nieuws m.b.t. financiële planning van de afgelopen maand

Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Let op: valse e-mails Belastingdienst in omloop

De Belastingdienst meldt dat er valse e-mails in omloop zijn die gaan over een betalingsachterstand. De fiscus waarschuwt ervoor dat dit geen e-mails zijn van de Belastingdienst en adviseert deze gelijk te verwijderen. De fiscus zou nooit via de e-mail verzoeken doen voor betalingen.

Lees verder op Nextens…

Belastingbesparing door een open fonds voor gemene rekening

De belastingdruk op vermogen in box 3 is hoog door de lage werkelijke opbrengsten en de relatief hoge forfaitaire heffing. Overheveling van het vermogen naar een regime dat werkelijke opbrengsten belast is wenselijk. Dit kan met een spaar-B.V. Een open fonds voor gemene rekening biedt evenwel meer flexibiliteit.

Lees verder op Taxence…

Verlaging alimentatiedraagkracht is geen alimentatie

Als bij een echtscheiding een van de partners de gemeenschappelijke woning blijft bewonen en de rentelasten voor zijn rekening neemt, wil dat nog niet zeggen dat een deel van de rente aftrekbaar is als partneralimentatie.

Lees verder op Taxence…

Snel keurt anonimiseringsstructuur met OCV goed

Staatssecretaris Snel van Financiën stuurt de Tweede Kamer antwoorden op vragen over het anonimiseren van vermogen via een commanditaire vennootschap. ‘Er is geen reden voor de dga om niet meer op deze wijze een structuur op te zetten.’

Lees verder op Taxence…

Bijschrijven hoge rente kan lening onzakelijk karakter geven

Als gelieerde partijen een achtergestelde lening overeenkomen waarop een hoge maar winstonafhankelijke rente wordt bedongen, lijkt dit te wijzen op een zakelijke lening. Als de schuldenaar echter de rente niet betaalt maar op de schuld bijschrijft, verslechtert zijn vermogenspositie en kan dat wijzen op onzakelijkheid.

Lees verder op Taxence…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar rhekelaar@pyxis.nl
Reijer Hekelaar RB REP

Reijer Hekelaar RB REP

Partner, Adviseur, Register Estate Planner (REP)

Werkt voor PYXIS sinds de fusie 2012, daarvoor werkzaam bij Reijer Hekelaar & Associates sinds maart 1995

Wat is de uitdaging in je huidige functie?
Het mooiste aan mijn werk is dat ik relaties kan bijstaan in het oplossen van vragen en voorkomen van fiscale, financiële en juridische problemen. Daarnaast om met vaktechnische creativiteit iedereen voor te zijn ten behoeve van de relatie. Een probleem is voor mij geen probleem, maar eerder een kans. Ik zie elk probleem van een relatie als een persoonlijke uitdaging.

Bel: 035 - 799 35 01 of mail: rhekelaar@pyxis.nl