Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Onze selectie van salaris gerelateerd nieuws van de afgelopen maand

Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Contractvorm vermelden op loonstrook onder Wab

Minister Koolmees van Sociale Zaken geeft antwoord op vragen over de WW-premiedifferentiatie naar de aard van het contract en het vermelden van de contractvorm op de loonstrook. Voor vaste contracten gaan werkgevers een lagere WW-premie afdragen dan voor flexibele contracten. Dit staat in de nota naar aanleiding van het verslag van het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). 

Lees verder op SalarisNet…

Langere proeftijd bij vast contract blijft onderdeel Wab

De regering ziet geen aanleiding om de langere proeftijd bij een vast contract uit het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) te halen. Volgens de regering maakt deze maatregel het voor de werkgevers aantrekkelijker om direct een vast contract aan te bieden en op die manier bij te dragen aan een betere balans op de arbeidsmarkt. Dat staat in de nota naar aanleiding van het verslag wetsvoorstel Wab. 

Lees verder op Salarisnet…

Vijf vragen en antwoorden over werknemer met loonbeslag

Als een van de werknemers zijn financiële verplichtingen niet nakomt, kan er beslag gelegd worden op zijn inkomen: loonbeslag. U bent dan verplicht om een deel van het inkomen van de werknemer over te maken naar de deurwaarder. Vijf vragen en antwoorden over loonbeslag op een rij.

Lees verder op SalarisNet…

Langere proeftijd in WAB van de baan

De proeftijd voor werknemers wordt niet verlengd van twee naar vijf maanden. Het plan van minister Koolmees van Sociale Zaken gaat van tafel door verzet in de Tweede Kamer. 

Lees verder op SalarisNet…

Werkgevers: niet meer vaste contracten door WAB

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) gaat er niet voor zorgen dat tijdelijke werknemers eerder en vaker een vast contract krijgen aangeboden. Dat zegt 91 procent van de werkgevers voor wie tijdelijk personeel geen keuze is maar noodzaak.

Lees verder op SalarisNet…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Heeft u na het lezen van het bovenstaande vragen? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op.

Michaela Klopman – Hofman RPP

Michaela Klopman – Hofman RPP

HR- & Salarisadviseur