Selectie salaris gerelateerd nieuws november 2018

door | nov 23, 2018 | Loonadministratie

Onze selectie van salaris gerelateerd nieuws van de afgelopen maand

Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Eindelijk duidelijkheid over vervanging Wet DBA in november?

Een nieuwe hoofdlijnenbrief DBA komt volgens planning in november.  Dan zou er meer duidelijkheid moeten komen over de vervanging van de Wet DBA, de webmodule en het gezagscriterium. Gaat het kabinet dan eindelijk helderheid scheppen of blijft het schimmig? Komt er een nieuwe wet in 2020?

Lees verder op Salarisnet…

Minimumloon en minimumjeugdloon omhoog per 1 januari2019

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen met ingang van 1 januari 2019. Deze wijziging is in de Staatscourant van 24 oktober 2018 gepubliceerd.

Lees verder op Salarisnet…

Overgangsrecht voor 30%-regeling in 2019 en 2020

Voor werknemers voor wie de 30%-regeling door de verkorting van de looptijd in 2019 of 2020 zou eindigen, komt er een overgangsrecht. Dit is nu ook opgenomen in een nota van wijziging bij het Belastingplan 2019. Per 1 januari 2019 kunnen werknemers nog maar maximaal vijf jaar in aanmerking komen voor de 30%-regeling.

Lees verder op Salaris-rendement…

AVG: wat te doen met e-mailaccount van ex-werknemer?

Als een werknemer uit dienst treedt, kan het handig zijn om zijn zakelijke e-mailaccount nog even aan te houden of de mails automatisch door te sturen naar een collega. Maar houdt de werkgever dan voldoende rekening met de privacy van de ex-werknemer?

Lees verder op HR-rendement…

Eerste afrekening loonkostenvoordeel in 2019

Het loonkostenvoordeel (LKV) is op 1 januari 2018 in werking getreden. In 2019 vindt de eerste afrekening plaats. Hoe gaat dat in zijn werk? De premiekortingen zijn met ingang van 2018 vervangen door het LKV. Daarnaast zijn de doelgroepen verbreed. De premiekorting jongere werknemer is vervallen.

Lees verder op Salarisnet…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Heeft u na het lezen van het bovenstaande vragen? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar mklopman@pyxis.nl.

Michaela Klopman – Hofman RPP

Michaela Klopman – Hofman RPP

HR- & Salarisadviseur