Met regelmaat deelt PYXIS leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen:

Onze selectie van recent salaris gerelateerd nieuws:

 

Thuiswerken is een blijvertje, maar geef het kantoor niet zomaar op

Steeds vaker wordt er in de media voor gepleit om het kantoor zoals we dat voor corona kenden, in te krimpen of misschien wel helemaal op te heffen. Al die ongebruikte bedrijfsruimte is een dure grap en thuiswerken is een blijvertje. Wees echter niet te snel met het opgeven van het kantoor.

Lees verder…

Uitgestelde belastingrekening terugbetalen in 2 jaar

Verschillende regelingen voor coronasteun lopen door tot 1 juli 2021, maar met het uitstel van belastingbetaling is het kabinet niet zo ruimhartig. Dit uitstel loopt namelijk uiterlijk eind dit jaar af. Maar wel met een ‘ruime’ terugbetalingsregeling voor ondernemers.

Lees verder…

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen van NOW 3.0?

Na de NOW 1.0 en NOW 2.0 komt er ook nog een NOW 3.0. Dat heeft het kabinet laten weten bij de presentatie van het derde pakket coronasteunmaatregelen. De NOW-regeling wordt vanaf 1 oktober 3 keer met 3 maanden verlengd.

Lees verder…

Tips voor een eerlijk beloningssysteem

Een werkgever is verplicht om arbeid van gelijke waarde gelijk te belonen. De ondernemingsraad (OR) heeft instemmingsrecht op het belonings- of functiewaarderingssysteem van de organisatie. Daarnaast heeft de OR de taak om gelijke behandeling te bevorderen. Een aantal tips voor gelijke beloning.

Lees verder…

‘Week van de RI&E’ helpt bij opstellen en uitwerken RI&E

In de week van 21 tot 25 september wordt de week van de RI&E georganiseerd. Normaal gesproken vindt deze week in juni plaats, maar vanwege de coronacrisis hebben de organisatoren nu voor september gekozen. Het thema is dit jaar ‘de ondernemer’.

Lees verder…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Heeft u na het lezen van het bovenstaande vragen? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op.

Michaela Klopman – Hofman RPP

Michaela Klopman – Hofman RPP

HR- & Salarisadviseur