Bronvermelding: dit bericht over schenkingsvrijstelling verscheen eerder op de website van FFP, de beroepsvereniging voor (gecertificeerd) financieel planners.

Een extraatje voor onder de boom

Bent u bekend met de schenkingsvrijstelling van ouders aan kinderen van circa 5.500 euro per jaar? Normaal gesproken wordt dit bedrag jaarlijks een beetje wordt verhoogd door inflatiecorrectie. Dat beetje wordt in 2021 opeens veel, namelijk 1.000 euro. Mogelijk een extra cadeau onder de boom!

Schenkingsvrijstelling in 1.000 Euro hoger dan normaal

De Tweede Kamer heeft namelijk een amendement aangenomen om de schenkingsvrijstelling tijdelijk te verhogen. Dit geldt van 1 januari 2021 tot 1 januari 2022, dus voor het gehele komende kalenderjaar. Wilt u als ouder uw kind geld schenken in 2021, dan mag u dat doen tot een bedrag van 6.604 euro. De vrijstelling voor kinderen geldt ook voor pleegkinderen.

Niet alleen uw kinderen kunt u geld schenken

Wilt u iemand anders geld schenken dan uw kinderen? Dat kan ook en dan is in 2021 de tijdelijke vrijstelling 3.244 euro. Dit bedrag is ook duizend euro hoger dan normaal.

Hulp voor ondernemers tijdens de coronacrisis

Het idee achter deze relatief grote verhoging van de vrijstelling is dat particuliere geldschieters, denk aan familieleden en/of vrienden, op deze manier noodlijdende ondernemers kunnen helpen de coronacrisis door te komen. Het amendement is aangenomen door de Tweede Kamer, maar moet nog definitief bekend gemaakt worden.

Bel ons gerust als u vragen heeft

Wanneer u vragen over de aangekondigde schenkingsvrijstelling heeft dan beantwoorden wij die graag. Neem dan gerust contact op met ondergetekende of een van de collega’s. Wij adviseren u graag!

Majorie Molegraaf RB FFP REP

Majorie Molegraaf RB FFP REP

Financieel‑ en estate planner

Als gecertificeerd financieel planner ben ik goed in staat om complexe financiële en fiscale vraagstukken op te lossen. Door het geven van inzicht en overzicht in de persoonlijke financiële huishouding, creëer ik rust, zodat mijn relaties zich kunnen richten op andere zaken.

Graag ontzorg ik mijn relaties op het gebied van persoonlijke financiën en sta ik hen bij aangaande vraagstukken op het gebied van financiële, fiscale- en estate planning.

Bel: 035 – 799 35 81 of mail: mmolegraaf@pyxis.nl