Financiële planning

Een persoonlijk financieel plan biedt inzicht in de ontwikkeling van uw inkomen, uitgaven en vermogen en helpt u om risico’s in kaart te brengen en te beheersen. Alle aspecten van uw financiële huishouding worden daarbij betrokken. U krijgt zo een beeld van uw persoonlijke financiële huishouding voor de korte en de langere termijn, in samenhang met uw verdere levensloopplanning. Inzicht en overzicht zorgen voor financiële rust.

Levensgebeurtenissen

Gedurende uw leven krijgt u zowel zakelijk als privé te maken met gebeurtenissen die verstrekkende gevolgen voor uw persoonlijke financiën kunnen hebben.

Duidelijkheid over uw toekomstperspectief

Financiële planning begint met een goede analyse van uw huidige situatie. Een belangrijke pijler voor het financieel plan is hoeveel u nu echt netto per jaar nodig heeft. Uw doelen en wensen zijn het uitgangspunt voor het advies.

In een financieel plan kunnen de volgende aspecten aan bod komen:

 • Belastingen (fiscale optimalisatie)
 • Financieringen (leningen en hypotheken)
 • Huwelijksvermogensrecht en erfrecht
 • Kinderen (eventueel schenkingsplan)
 • Levensverzekeringen en pensioenen
 • Sociale zekerheid (voor nu en de toekomst)
 • Sparen en beleggen

Wat vindt u echt belangrijk?

Tegenwoordig hebben we de sterke neiging om alles te willen. Maar het zal u niet verbazen dat dit niet werkt. Samen met u zullen wij prioriteiten stellen. Wat is voor u echt van belang? Een door ons uitgewerkt financieel plan is een advies dat inzicht geeft. Met een financieel plan  wordt het makkelijker om de mogelijkheden voor toekomstige uitgaven (zoals de aanschaf van een nieuwe auto of studiekosten van de kinderen, een bepaalde levensstandaard na pensionering  enzovoort) in kaart te brengen en de noodzaak om daarvoor te sparen te beoordelen.

Actuele tips financiële planning

Ieder kwartaal presteren wij hier een lijst met actuele tips met betrekking tot uw financiële planning. Vul uw gegevens in en u ontvangt de lijst direct per mail.

 

Onze financiële planning berichten en tips:

 

Vermogensvorming, hoe pakt u dat aan?

U hoeft geen vermogen te hebben om met vermogensvorming te beginnen. Een gecertificeerd financieel planner kan hier uitstekend bij helpen.

Arbeidsongeschikt worden dat plan je niet van tevoren

Arbeidsongeschikt worden is een onverwachte levensgebeurtenis met soms grote consequenties. Bekijk welke dit zijn en wat u eraan kunt doen.

DGA en financiële planning, een logische combinatie!

Van oudsher was de accountant veelal de vertrouwenspersoon en adviseur van de DGA. De laatste jaren echter zien we dat deze rol meer en meer wordt opgepakt door de financieel planner. Ook wij zien dit in onze praktijk gebeuren.

Fiscaal voordeel in 2021

Fiscaal voordeel in lastige tijden dat is het gevolg van een aantal belastingwijzigingen die voor dit jaar zijn doorgevoerd. PYXIS zet ze op een rijtje.

 

Samenwerken met de financieel planners van PYXIS

 

 

Financieel planners

 • Reijer Hekelaar RB
 • Majorie Molegraaf RB FFP
  (niet op de foto)
 • mr. Sandra van der Veer RB FFP