Onze selectie van fiscaal nieuws van de afgelopen maand

Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Eindejaars- of nieuwjaarsborrel en de werkkostenregeling

Heeft uw organisatie in 2018 de vrije ruimte van de werkkostenregeling wel volledig benut (1,2 procent van de fiscale loonsom)? Als blijkt dat er nog voldoende vrije ruimte is, kan de werkgever die bijvoorbeeld inzetten voor een eindejaarsborrel. Deze borrel hoeft alleen binnen de vrije ruimte te vallen als deze op een externe locatie plaatsvindt. 

Lees verder op Salarisnet…

Hypotheekrente vooruit betalen, doe er uw voordeel mee!

Verwacht u  in 2019 een lager inkomen te ontvangen, waardoor u in een lager tarief voor de inkomstenbelasting gaat vallen, of wilt u uw box 3-vermogen verlagen, dan kan het een voordeel opleveren als u nu uw hypotheekrente van 2019 vooruit betaald. Er mag echter maar wel een half jaar aan vooruitbetaalde rente worden afgetrokken.

Lees verder…

Vordering door negatief aandeel vennoot is verhaal apart

Als een vennoot van een vof bij zijn uittreding een negatief eigen vermogensaandeel heeft in die vof, kan dit negatieve eigen vermogen worden omgezet in een vordering van de vof op de voormalige vennoot. Deze vordering heeft volgens de Hoge Raad een ander karakter dan een vordering vanwege een geldverstrekking aan een uittredende vennoot. Dit biedt mogelijkheden tot afwaardering.

Lees verder op Taxence…

Valse e-mail belastingdienst in omloop over betalingsachterstand 2016-2017

Er is een valse e-mail in omloop, waarin staat dat u een betalingsachterstand over 2016 of 2017 zou hebben. Betaal niet! Dit zijn geen mails van de Belastingdienst. Verwijder ze direct. Er zijn 2 varianten in omloop. In de ene wordt u gevraagd om € 65,70 over te maken, in de andere wordt een bedrag van € 459,70 genoemd. Ook wordt er voor het overmaken een rekeningnummer genoemd dat niet van de Belastingdienst is. Betaal daarom niet.

Lees verder op Belastingdienst.nl…

‘Belastingstelsel veel te ingewikkeld’

Het huidige belastingstelsel is te ingewikkeld, volgens Bartjan Zoetmulder, voorzitter van de NOB. Dit zegt hij in een interview met De Telegraaf.

Lees verder op Taxence…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar svdveer@pyxis.nl.

mr. Sandra van der Veer  FFP

mr. Sandra van der Veer FFP

Financieel Planner, Register Estate Planner

Werkt voor PYXIS sinds februari 2017.

Het leuke aan het werken op de fiscale afdeling bij PYXIS is de diversiteit aan cliënten, collega’s en werkzaamheden. Deze laatste gaan van grote adviezen tot kleiner aangiftes. Hiervoor verantwoordelijkheid dragen, geeft mij veel voldoening in het werk.

Bel: 035 - 799 35 51 of mail: svdveer@pyxis.nl