Onze selectie van fiscaal nieuws van de afgelopen maand

Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Arbeidskorting onjuist vermeld bij deel voorlopige aanslagen 2019

De Belastingdienst meldt in een klein aantal gevallen een onjuist bedrag aan arbeidskorting te hebben vermeld bij de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019. De fiscus gaat de fouten herstellen en biedt betrokkenen excuses aan voor het ongemak.

Lees verder op FiscaalVanmorgen…

Nieuwe nadere voorschriften voor accountants per 1 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 gelden er nieuwe regels voor accountants. In het oog springend zijn vooral de Nadere voorschriften NOCLAR (NV NOCLAR) en de Nadere voorschriften permanente educatie 2019 (NVPE2019). Deze laatste zal nog niet meteen voor alle accountants gelden aangezien deze gefaseerd wordt ingevoerd. 

Lees verder op NBA…

Handige checklist voor aangifte inkomstenbelasting

Voor uw gemak stellen wij ieder jaar een actuele checklist beschikbaar ter voorbereiding van uw aangifte. Aangifte doen kan vanaf 1 maart, en moet vóór 1 mei. Wij kunnen als kantoor Becon-uitstel aanvragen, dat geeft u de ruimte om de aangifte later in te dienen. Indien u vóór 1 april aangifte doet, krijgt u voor 1 juli bericht van de Belastingdienst waar u aan toe bent en heeft u een eventuele teruggaaf het snelst binnen.

Lees verder…

Overlap klantenkring voegt activiteiten niet samen

Voldoet een ondernemer niet aan het urencriterium, maar verricht hij naast zijn ondernemingswerkzaamheden nog andere activiteiten voor dezelfde afnemers als die van de onderneming? Dan zou het mooi zijn als die andere activiteiten meetellen voor het urencriterium. Helaas maakt een recente zaak voor Hof Den Haag duidelijk dat het lastig is om andere activiteiten bij de ondernemerswerkzaamheden te trekken. 

Lees verder op Taxence…

Effectieve box 3-heffing mag 75% zijn

Uit een uitspraak van Hof Den Bosch blijkt maar weer eens dat de belastingrechter de vermogensrendementsheffing niet snel aanmerkt als onredelijk. Zelfs een effectieve belastingdruk van ongeveer 75% is voor een vermogende particulier niet buitensporig in de ogen van het hof.

Lees verder op Taxence…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op.

mr. Sandra van der Veer  FFP

mr. Sandra van der Veer FFP

Financieel Planner, Register Estate Planner

Werkt voor PYXIS sinds februari 2017.

Het leuke aan het werken op de fiscale afdeling bij PYXIS is de diversiteit aan cliënten, collega’s en werkzaamheden. Deze laatste gaan van grote adviezen tot kleiner aangiftes. Hiervoor verantwoordelijkheid dragen, geeft mij veel voldoening in het werk.

Bel: 035 - 799 35 51 of mail: svdveer@pyxis.nl