Een bijdrage van: mr. Ay Ling Khouw Charbon RB

Deze maand voor u geselecteerd

Alcoholische drank bij lunch belast met 21% btw

Kan een klant in een restaurant bij zijn lunch of diner bier of wijn bestellen? Dan moet de restauranthouder over de omzet van deze alcoholische dranken het hoge btw-tarief afdragen.

(Bron: Taxence)  Lees verder…

Handhaving wet DBA voor zzp’ers uitgesteld

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf blijkt dat er sprake is van een dienstbetrekking.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Gefactureerde uren zijn geen gewerkte uren

Als een bedrijf meer uren aan haar klanten factureert dan zij aan haar werknemers verloont, zal de inspecteur al snel concluderen dat dus te weinig loonheffing is afgedragen. Volgens Rechtbank Noord-Holland is die conclusie iets te simpel.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Vermogensrendementsheffing op basis van werkelijk rendement in voorbereiding

Het kabinet zal een stelsel van vermogensrendementsheffing op basis van werkelijk rendement uitwerken. Staatssecretaris Snel van Financiën schrijft dit in antwoord op Kamervragen.

(Bron: Taxence)  Lees verder…

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar svdveer@pyxis.nl.

mr. Sandra van der Veer  FFP

mr. Sandra van der Veer FFP

Financieel Planner, Register Estate Planner

Werkt voor PYXIS sinds februari 2017.

Het leuke aan het werken op de fiscale afdeling bij PYXIS is de diversiteit aan cliënten, collega’s en werkzaamheden. Deze laatste gaan van grote adviezen tot kleiner aangiftes. Hiervoor verantwoordelijkheid dragen, geeft mij veel voldoening in het werk.

Bel: 035 - 799 35 51 of mail: svdveer@pyxis.nl