Selectie fiscaal nieuws oktober 2017

Deze maand voor u geselecteerd:

De selectie fiscaal nieuws oktober omvat de volgende onderwerpen:

Alleen verhuiskostenaftrek voor zelfstandigen

Natuurlijke personen kunnen alleen de kosten van hun verhuizing aftrekken als zij winst uit onderneming of resultaat uit overige werkzaamheden genieten en daarnaast aan enkele voorwaarden voldoen. Wie alleen een uitkering ontvangt, kan zijn verhuiskosten niet aftrekken. De belastingrechter zal ook niet gauw aannemen dat de Belastingdienst vertrouwen opwekt dat de uitkeringsgerechtigde wel zijn verhuiskosten kan aftrekken.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Youngtimer steeds populairder want fiscaal aantrekkelijk

De youngtimer, een auto van 15 jaar of ouder is steeds populairder onder zakelijke rijders, aldus de Volkskrant. De fiscale voordelen van deze auto’s zijn zo groot dat ze elektrische auto’s ruimschoots de loef afsteken qua populariteit. Daar staat tegenover: het risico op pech onderweg is ook groter.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Vergoeding voor afzien aandelenoptierechten is loon

Als werknemers een vergoeding ontvangen voor het niet gebruiken van hun toegekende aandelenoptierechten, dan kwalificeert dat eveneens als een belaste vervreemding van die opties. De naheffingsaanslag loonbelasting en de vergrijpboete zijn terecht opgelegd.

(Bron: Taxence)  Lees verder…

​Nieuwe kabinet verlaagt vermogensbelasting

Het nieuwe kabinet gaat de vermogensbelasting verlagen. Het bedrag waarover geen belasting hoeft te worden betaald, wordt verhoogd van 25.000 tot 30.000 euro. Het gaat om spaargeld, aandelen, obligaties, kunst, een tweede huis en ander vermogen, aldus de NOS.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Nog één jaar profiteren van extra giftenaftrek?

Voor zowel particulieren als VPB-ondernemingen die een gift doen aan een culturele instelling geldt al bijna vijf jaar een extra giftenaftrek: de multiplier. Op grond van de huidige wetgeving vervalt deze regeling per 1 januari 2018. Op Prinsjesdag heeft het kabinet zijn voornemen aangekondigd om de geldigheidsduur van de multiplierregeling met één jaar te verlengen tot 1 januari 2019. Bij aanneming van dit voorstel zal dus ook in 2018 een verhoogde aftrek gelden voor giften aan culturele instellingen.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar akhouw@pyxis.nl

mr. Ay Ling Khouw Charbon RB

mr. Ay Ling Khouw Charbon RB

Manager fiscale vakgroep, Register Belastingadviseur

Werkt voor PYXIS sinds februari 2010.

Wat is het leukste aan je huidige functie?
Het leuke aan het werken op de fiscale afdeling bij PYXIS is de diversiteit aan cliënten, collega’s en werkzaamheden. Deze laatste gaan van grote adviezen tot kleiner aangiftes. Hiervoor verantwoordelijkheid dragen, geeft mij veel voldoening in het werk.