Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen.

Onze selectie van nieuws m.b.t. financiële planning van de afgelopen maand

Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Nieuw mededelingsformulier voor verdeling ouderdomspensioen bij scheiding

Er is een nieuwe versie beschikbaar van het mededelingsformulier waarmee de verdeling van het ouderdomspensioen bij scheiding kan worden doorgegeven. Het formulier is gepubliceerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees verder op Taxlive…

Kosteloos borg staan is onzakelijk

Een Nederlandse ondernemer, woonachtig in Londen wilde een of meer kinderen onterven. Maar volgens Rechtbank Noord-Holland hebben alle kinderen recht op een deel van de nalatenschap.

Lees verder op Taxence…

Gemeente mag om verklaring van erfrecht vragen

Ook al is een verklaring van erfrecht geen dwingend bewijs van het erfgenaam zijn, toch mag een gemeente om zo’n verklaring vragen als zij wil weten of iemand als erfgenaam bevoegd is om in bezwaar te gaan tegen een WOZ-beschikking. Tot dit oordeel komt Rechtbank Oost-Brabant.

Lees verder op Taxence…

Vaststellingsovereenkomst periodieke verrekening schenking

Sluit een echtpaar onverplicht een vaststellingsovereenkomst vanwege een in het verleden niet uitgevoerd periodiek verrekenbeding? Dan is dat een schenking als op grond van het huwelijksvermogensrecht niet tot verrekening overgegaan had hoeven te worden.

Lees verder op Taxence…

Duurder uit door schenking binnen 180 dagen voor overlijden

Een schenking binnen 180 dagen voor overlijden wordt geacht krachtens erfrecht te zijn verkregen. Het hof is van oordeel dat cumulatie van schenk- en erfbelasting wordt voorkomen door verrekening van het gehele bedrag aan schenkbelasting over de fictief erfrechtelijke verkrijging met de verschuldigde erfbelasting.

Lees verder op Taxence…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Heeft u na het lezen van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op.

Reijer Hekelaar RB REP

Reijer Hekelaar RB REP

Partner, Adviseur, Register Estate Planner (REP)

Werkt voor PYXIS sinds de fusie 2012, daarvoor werkzaam bij Reijer Hekelaar & Associates sinds maart 1995

Wat is de uitdaging in je huidige functie?
Het mooiste aan mijn werk is dat ik relaties kan bijstaan in het oplossen van vragen en voorkomen van fiscale, financiële en juridische problemen. Daarnaast om met vaktechnische creativiteit iedereen voor te zijn ten behoeve van de relatie. Een probleem is voor mij geen probleem, maar eerder een kans. Ik zie elk probleem van een relatie als een persoonlijke uitdaging.

Bel: 035 - 799 35 01 of mail: rhekelaar@pyxis.nl