Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Onze selectie van salaris gerelateerd nieuws van de afgelopen maand

Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Door WIEG vervalt kraamverlof per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 vervallen de huidige regels voor het kraamverlof en komt hier het geboorteverlof voor in de plaats. Daarnaast wordt de duur van het adoptie- en pleegzorgverlof verlengd van vier naar zes weken. Werkgevers doen er goed aan hun personeelsreglement hierop aan te passen.

Lees verder op Rendement.nl…

Veel kritiek op langere proeftijd in Wet arbeidsmarkt in balans 2019

Tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de Wet arbeidsmarkt in balans hebben wetenschappers, arbeidsmarktjuristen en kantonrechters veel kritiek geuit op de proeftijdverlenging naar vijf maanden bij een vast contract. Boodschap aan de regering: doe het niet!

Lees verder op Salarisnet…

Controleren van Whk-beschikking 2019 is altijd nodig

De premie Werkhervattingskas (Whk) voor 2019 is onlangs naar alle werkgevers verstuurd. Geen werkgever wil te veel premie betalen, daarom is het verstandig om de mededeling of beschikking goed te controleren.

Lees verder op Rendement.nl…

De fiscale regels bij het uitdelen van een kerstpakket

Als een werkgever kerstpakketten uitdeelt, moet hij de waarde van die pakketten op de juiste manier opnemen in de administratie. Doet hij dat niet, dan moet de ontvanger er belasting over betalen en dat maakt een kerstgeschenk een stuk minder zalig.

Lees verder op Rendement.nl…

WAB wil type arbeidsovereenkomst straks op loonstrook

Als de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) per 2020 werkelijkheid wordt, brengt dat extra administratieve rompslomp voor de salarisadministrateur met zich mee. Die moet de loonstrook dan voor alle nieuwe en bestaande werknemers uitbreiden.

Lees verder op Rendement.nl…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Heeft u na het lezen van het bovenstaande vragen? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op (035 – 69 421 28). Of stuur een e-mail naar mklopman@pyxis.nl.

Michaela Klopman – Hofman RPP

Michaela Klopman – Hofman RPP

HR- & Salarisadviseur