Erfbelasting besparen

Erfbelasting besparen is de uitkomst van goede estate planning ofwel nalatenschap planning. Het begrip Estate Planning komt oorspronkelijk  uit de Verenigde Staten en slaat op juridische  en fiscale begeleiding van de overgang en het behoud van (familie)vermogen. Het is eigenlijk een gecontroleerde en gefaseerde vorm van vermogensoverdracht.

Het doel van estate planning is om het opgebouwde vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen. Hoe dat het beste kan heeft alles te maken met schenk- en erfbelasting.

In de praktijk

Het komt er in de praktijk op neer dat u, zonder het totale vermogen al te erg aan te tasten, uw toekomstige nalatenschap zodanig verlaagt dat daarover zo min mogelijk erfbelasting hoeft te worden betaald . U krijgt in dit traject te maken met schenkingsrecht, erfrecht, huwelijksvermogensrecht  en fiscaal recht. Hierbij komen vragen daarboven als: “moeten wij onze huwelijkse voorwaarden nu wijzigen of niet” en “is het verstandig om al tijdens ons leven vermogen over te dragen?”

Alles moet op elkaar aansluiten

Om uw doel, de besparing van erfbelasting te bereiken dienen alle te treffen maatregelen naadloos op elkaar aan te sluiten. In samenwerking met uitstekende notarissen kan PYXIS u van dienst zijn.

Complete financiële planning

Bovenstaand onderwerp is maar één facet van een complete financiële planning. Juist in de samenhang kan juridisch en fiscaal gezien een optimum worden bereikt. Uiteraard kunnen wij u daarin ondersteunen. Om u een beeld te vormen van wat daarbij komt kijken hebben wij een handige checklist ontwikkeld.

Checklist financiële planning

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u hier een checklist downloaden als hulpmiddel ter voorbereiding op het eerste gesprek.

Onze financieel planning berichten en tips:

Selectie nieuws financiële planning november 2018

Onze selectie van nieuws m.b.t. financiële planning van de afgelopen maand Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante...

Selectie nieuws financiële planning november 2018

Onze selectie van nieuws m.b.t. financiële planning van de afgelopen maand Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante...

Prinsjesdag Special Maatregelen (vermogende) Particulieren

Prinsjesdag Special Maatregelen (vermogende) Particulieren ln deze Prinsjesdag Special staan de belangrijkste voorstellen uit het...

PYXIS presenteert zich als ‘Family Office’

PYXIS presenteert zich als Family Office De omgeving waarin wij ondernemen is continu aan verandering onderhevig. Onderdeel van onze...

Samenwerken met de financiële planners van PYXIS

Financiële planners

  • Reijer Hekelaar RB
  • Majorie Molegraaf RB FFP
    (niet op de foto)
  • mr. Sandra van der Veer RB FFP