Vermogensstructurering

Hoe ziet uw optimale (fiscale) structuur eruit?

Als directeur-grootaandeelhouder hebt u diverse mogelijkheden om met uw vermogenscomponenten te schuiven, zowel zakelijk als privé. Ook als u een ondernemer met een eenmanszaak bent of in een vof onderneemt, kan het interessant om te kijken naar wat u privé aanhoudt of juist in de onderneming inbrengt. Zelfs als privépersoon is het zinvol om te kijken of u uw vermogen in box 3 op een andere wijze (fiscaal) kunt structureren.  Zeker als u een omvangrijk vermogen hebt, kan de zogenaamde box 3-heffing aanzienlijke gevolgen voor uw vermogensopbouw hebben. Zijn alternatieve beleggingsvormen iets voor u? Is box 2 als oplossing Voor het tot stand brengen van dit contact ontvangen wij geen provisie. Wij zijn u graag van dienst bij het vergelijken van de verschillende voorstellen van banken en vermogensbeheerders misschien toch interessant voor u? Kan een open fonds voor gemene rekening oplossing bieden?

Hoe pakken wij dit voor u aan?

Een gecertificeerd financieel planner van PYXIS verplaats zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.  Om tot de beste resultaten te komen beginnen wij graag met een brede oriëntatie. Wij inventariseren uw wensen en behoeftes. Daarna bepalen wij samen met de uitgangspunten. Aan de hand van deze uitgangspunten werken wij verschillende scenario’s voor u uit en bezien we met u welke vermogensstructuur het beste past. Eenvoud, overzicht en uitvoerbaarheid zijn daarbij naar onze mening essentieel.

Complete financiële planning

Het bovenstaande onderwerp is maar één facet van de financiële planning. Om juridisch en fiscaal gezien een optimum te bereiken, is een integrale benadering van groot belang. Wij kunnen u daarin uiteraard ondersteunen.

Met behulp van onze handige checklist kunt u zich een beeld vormen van wat er allemaal bij komt kijken. Ook zenden wij u graag informatie over een of meer onderwerpen toe.

Checklist financiële planning

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u hier een checklist downloaden als hulpmiddel ter voorbereiding op het eerste gesprek.

 

Onze financiële planning berichten en tips:

 

Regel uw levenstestament op tijd!

Met een levenstestament legt u vast wie uw (zakelijke) belangen mag behartigen wanneer u hier zelf niet meer toe in staat bent. Juist voor ondernemers, jong en oud, is het belangrijk om dit goed te regelen.

Zelf de regie houden?

Met een levenstestament zorgt u ervoor dat u onder alle omstandigheden zelf de regie houdt. Een levenstestament is dus iets anders dan een gewoon testament (daarin staat wat er moet gebeuren met uw nalatenschap – het geheel van uw bezittingen en schulden – na overlijden).

Selectie nieuws financiële planning februari 2019.

Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun...

Selectie nieuws financiële planning december 2018.

Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun...

 

Samenwerken met de financieel planners van PYXIS

 

 

Financieel planners

  • Reijer Hekelaar RB
  • Majorie Molegraaf RB FFP
    (niet op de foto)
  • mr. Sandra van der Veer RB FFP