Vermogensstructurering

Hoe ziet uw optimale (fiscale) structuur eruit?

Als directeur-grootaandeelhouder hebt u diverse mogelijkheden om met uw vermogenscomponenten te schuiven, zowel zakelijk als privé. Ook als u een ondernemer met een eenmanszaak bent of in een vof onderneemt, kan het interessant om te kijken naar wat u privé aanhoudt of juist in de onderneming inbrengt. Zelfs als privépersoon is het zinvol om te kijken of u uw vermogen in box 3 op een andere wijze (fiscaal) kunt structureren.  Zeker als u een omvangrijk vermogen hebt, kan de zogenaamde box 3-heffing aanzienlijke gevolgen voor uw vermogensopbouw hebben. Zijn alternatieve beleggingsvormen iets voor u? Is box 2 als oplossing Voor het tot stand brengen van dit contact ontvangen wij geen provisie. Wij zijn u graag van dienst bij het vergelijken van de verschillende voorstellen van banken en vermogensbeheerders misschien toch interessant voor u? Kan een open fonds voor gemene rekening oplossing bieden?

Hoe pakken wij dit voor u aan?

Een gecertificeerd financieel planner van PYXIS verplaats zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.  Om tot de beste resultaten te komen beginnen wij graag met een brede oriëntatie. Wij inventariseren uw wensen en behoeftes. Daarna bepalen wij samen met de uitgangspunten. Aan de hand van deze uitgangspunten werken wij verschillende scenario’s voor u uit en bezien we met u welke vermogensstructuur het beste past. Eenvoud, overzicht en uitvoerbaarheid zijn daarbij naar onze mening essentieel.

Complete financiële planning

Het bovenstaande onderwerp is maar één facet van de financiële planning. Om juridisch en fiscaal gezien een optimum te bereiken, is een integrale benadering van groot belang. Wij kunnen u daarin uiteraard ondersteunen.

Met behulp van onze handige checklist kunt u zich een beeld vormen van wat er allemaal bij komt kijken. Ook zenden wij u graag informatie over een of meer onderwerpen toe.

Checklist financiële planning

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u hier een checklist downloaden als hulpmiddel ter voorbereiding op het eerste gesprek.

 

Onze financiële planning berichten en tips:

 

Wie zijn mijn erfgenamen, als ik geen testament heb?

Wie zijn mijn erfgenamen is een belangrijke vraag want als je geen testament hebt dan regelt de wet wie je vermogen erft en hoeveel men krijgt.

De legitieme portie is een belangrijk aandachtspunt bij schenken

Giften die tijdens leven zijn gedaan, hoeven volgens de wet in principe niet verrekend te worden met de erfenis. Als dat wel de bedoeling is van een ouder, moet de ouder dit bij het doen van de gift expliciet vastleggen, om ruzie na het overlijden te voorkomen.

Erfbelasting besparen door nalaten aan uw kleinkinderen

Voor verschillende personen, zoals bijvoorbeeld de kleinkinderen, staan allerlei vrijstellingen in de wet die de erfbelasting regelt

De echtscheiding en het belang van een (nieuw) testament

Ook als uw echtscheiding definitief is, is het aan te raden om een (nieuw) testament te maken. Op die manier kunt u voorkomen dat uw hele vermogen (bijvoorbeeld via uw kind) alsnog bij uw ex-partner terecht komt.

 

Samenwerken met de financieel planners van PYXIS

 

 

Financieel planners

  • Reijer Hekelaar RB
  • Majorie Molegraaf RB FFP
    (niet op de foto)
  • mr. Sandra van der Veer RB FFP