Vermogensstructurering

Hoe ziet uw optimale (fiscale) structuur eruit?

Als directeur-grootaandeelhouder hebt u diverse mogelijkheden om met uw vermogenscomponenten te schuiven, zowel zakelijk als privé. Ook als u een ondernemer met een eenmanszaak bent of in een vof onderneemt, kan het interessant om te kijken naar wat u privé aanhoudt of juist in de onderneming inbrengt. Zelfs als privépersoon is het zinvol om te kijken of u uw vermogen in box 3 op een andere wijze (fiscaal) kunt structureren.  Zeker als u een omvangrijk vermogen hebt, kan de zogenaamde box 3-heffing aanzienlijke gevolgen voor uw vermogensopbouw hebben. Zijn alternatieve beleggingsvormen iets voor u? Is box 2 als oplossing Voor het tot stand brengen van dit contact ontvangen wij geen provisie. Wij zijn u graag van dienst bij het vergelijken van de verschillende voorstellen van banken en vermogensbeheerders misschien toch interessant voor u? Kan een open fonds voor gemene rekening oplossing bieden?

Hoe pakken wij dit voor u aan?

Een gecertificeerd financieel planner van PYXIS verplaats zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.  Om tot de beste resultaten te komen beginnen wij graag met een brede oriëntatie. Wij inventariseren uw wensen en behoeftes. Daarna bepalen wij samen met de uitgangspunten. Aan de hand van deze uitgangspunten werken wij verschillende scenario’s voor u uit en bezien we met u welke vermogensstructuur het beste past. Eenvoud, overzicht en uitvoerbaarheid zijn daarbij naar onze mening essentieel.

Complete financiële planning

Het bovenstaande onderwerp is maar één facet van de financiële planning. Om juridisch en fiscaal gezien een optimum te bereiken, is een integrale benadering van groot belang. Wij kunnen u daarin uiteraard ondersteunen.

Met behulp van onze handige checklist kunt u zich een beeld vormen van wat er allemaal bij komt kijken. Ook zenden wij u graag informatie over een of meer onderwerpen toe.

Checklist financiële planning

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u hier een checklist downloaden als hulpmiddel ter voorbereiding op het eerste gesprek.

 

Onze financiële planning berichten en tips:

 

Alles goed regelen bij een scheiding is nog een hele puzzel

Een echtscheiding brengt het huwelijk terug tot een zakelijke transactie. Het goed verdelen van eigendom wordt bepaald door de invulling van de aandachtspunten bij echtscheiding.

Schenken en teruglenen: de ‘schenking op papier’

U hoeft geen vermogen te hebben om met vermogensvorming te beginnen. Een gecertificeerd financieel planner kan hier uitstekend bij helpen.

Vermogensvorming, hoe pakt u dat aan?

U hoeft geen vermogen te hebben om met vermogensvorming te beginnen. Een gecertificeerd financieel planner kan hier uitstekend bij helpen.

Arbeidsongeschikt worden dat plan je niet van tevoren

Arbeidsongeschikt worden is een onverwachte levensgebeurtenis met soms grote consequenties. Bekijk welke dit zijn en wat u eraan kunt doen.

 

Samenwerken met de financieel planners van PYXIS

 

 

Financieel planners

  • Reijer Hekelaar RB
  • Majorie Molegraaf RB FFP
    (niet op de foto)
  • mr. Sandra van der Veer RB FFP