Woonhuis kopen

Verdient uw hypotheek een financieel plan?

Er zijn verschillende momenten waarop de vermogensopbouw een goed advies kan gebruiken. Het kopen van een woonhuis is er daar zeker een van. Voor veel mensen vormt de waarde van de eigen woning namelijk een belangrijk onderdeel van hun (toekomstig) vermogen.

Is kopen wel de beste optie?

De eerste vraag is of het kopen van de woning wel een goede beslissing is. Gelet op de persoonlijke omstandigheden kan (tijdelijk) huren soms een beter alternatief zijn.
Is het kopen van een woning toch wenselijk, dan moet er onderzocht worden of de lasten ook op langere termijn te dragen zijn. De huidige situatie kan immers veranderen. Bijvoorbeeld wanneer een van de partners minder gaat werken. Als de lasten sterk stijgen door studiekosten van kinderen. Of als het arbeidsinkomen daalt bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Geldverstrekkers berekenen de lasten aan de hand van normen en tabellen voor ‘de gemiddelde consument’. Maar daarmee is niet goed te bepalen welke lasten een individuele consument kan dragen.

Hoe pakken wij dit voor u aan?

De financieel planners van PYXIS kunnen voor u een persoonlijke financiële analyse met betrekking tot de aankoop van een woning maken.
Een van onze adviseurs verdiept zich in uw situaties en uw wensen. Daarna wordt samen met u gekeken naar een oplossing die nu de juiste keuze is, maar die ook zoveel mogelijk rekening houdt met veranderingen die in de toekomst kunnen plaatsvinden.
Voor het afsluiten van een hypotheek bij een externe geldverstrekker dient u aansluitend in contact te treden met een hypotheekadviseur van uw voorkeur. Heeft u de mogelijkheid om een hypotheek aan te gaan bij uw eigen bv of bij een familielid, dan kunnen wij dat nader voor u uitwerken en alle benodigde documenten in orde maken.

Vrijblijvend eerste gesprek

Graag maken wij met u een afspraak om kennis te maken en naar uw wensen rond de aankoop van uw woning te luisteren. Dit uurtje gedachtewisseling verplicht u tot niets en komt geheel voor onze rekening.

Complete financiële planning

Het bovenstaande onderwerp is maar één facet van de financiële planning. Om juridisch en fiscaal gezien een optimum te bereiken, is een integrale benadering van groot belang. Wij kunnen u daarin uiteraard ondersteunen.

Met behulp van onze handige checklist kunt u zich een beeld vormen van wat er allemaal bij komt kijken. Ook zenden wij u graag informatie over een of meer onderwerpen toe.

Checklist financiële planning

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u hier een checklist downloaden als hulpmiddel ter voorbereiding op het eerste gesprek.

 

Onze financiële planning berichten en tips:

 

Wie zijn mijn erfgenamen, als ik geen testament heb?

Wie zijn mijn erfgenamen is een belangrijke vraag want als je geen testament hebt dan regelt de wet wie je vermogen erft en hoeveel men krijgt.

De legitieme portie is een belangrijk aandachtspunt bij schenken

Giften die tijdens leven zijn gedaan, hoeven volgens de wet in principe niet verrekend te worden met de erfenis. Als dat wel de bedoeling is van een ouder, moet de ouder dit bij het doen van de gift expliciet vastleggen, om ruzie na het overlijden te voorkomen.

Erfbelasting besparen door nalaten aan uw kleinkinderen

Voor verschillende personen, zoals bijvoorbeeld de kleinkinderen, staan allerlei vrijstellingen in de wet die de erfbelasting regelt

De echtscheiding en het belang van een (nieuw) testament

Ook als uw echtscheiding definitief is, is het aan te raden om een (nieuw) testament te maken. Op die manier kunt u voorkomen dat uw hele vermogen (bijvoorbeeld via uw kind) alsnog bij uw ex-partner terecht komt.

 

Samenwerken met de financieel planners van PYXIS

 

 

Financieel planners

  • Reijer Hekelaar RB
  • Majorie Molegraaf RB FFP
    (niet op de foto)
  • mr. Sandra van der Veer RB FFP