Woonhuis kopen

Verdient uw hypotheek een financieel plan?

De waarde van de eigen woning vormt voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun (toekomstig) vermogen. Op verschillende momenten rondom deze vermogensopbouw is een goed advies belangrijk. Zeker bij een woonhuis kopen is het moment daar om hier goed bij stil te staan.

Is kopen wel de beste optie?

Dat begint bij de vraag of het kopen van de woning wel een goede beslissing is of, gelet op de persoonlijke omstandigheden, huren (tijdelijk) misschien een beter alternatief is. Is het kopen van een woning toch wenselijk dan zal onderzocht moeten worden welke lasten ook op langere termijn draagbaar zijn. Gekeken kan worden naar de situatie dat bijvoorbeeld één van de partners minder gaat werken, de lasten sterk stijgen doordat kinderen gaan studeren of het arbeidsinkomen minder wordt doordat de pensioengerechtigde leeftijd wordt bereikt. Welke lasten een individuele consument kan dragen is niet af te lezen uit normen die door geldverstrekkers worden gehanteerd en tabellen die gelden voor “de gemiddelde consument”.

Hoe pakken wij dit voor u aan?

De financiële planners van PYXIS kunnen een persoonlijke financiële analyse voor u maken rondom de aankoop van uw woning. Onze adviseur zal zich verdiepen in uw wensen en situatie en samen met u kijken hoe een oplossing die u nu kiest zo goed mogelijk blijft aansluiten bij veranderingen die in de toekomst kunnen plaatsvinden. Voor het afsluiten van een hypotheek bij een externe geldverstrekker dient u aansluitend in contact te treden met een hypotheekadviseur van uw voorkeur. Als het aangaan van een hypotheek bij uw eigen bv of bij een familielid tot de mogelijkheden behoort, kunnen wij dit nader voor u uitwerken en alle benodigde documenten voor u in orde maken.

Vrijblijvend eerste gesprek

Graag maken wij een afspraak met u om kennis te maken en te luisteren naar uw wensen rondom de aankoop van uw woning. Dit eerste uurtje gedachtewisseling verplicht u tot niets en komt geheel voor onze rekening.

Complete financiële planning

Bovenstaand onderwerp is maar één facet van een complete financiële planning. Juist in de samenhang kan juridisch en fiscaal gezien een optimum worden bereikt. Uiteraard kunnen wij u daarin ondersteunen. Om u een beeld te vormen van wat daarbij komt kijken hebben wij een handige checklist ontwikkeld.

Checklist financiële planning

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u hier een checklist downloaden als hulpmiddel ter voorbereiding op het eerste gesprek.

Onze financieel planning berichten en tips:

Selectie nieuws financiële planning november 2018

Onze selectie van nieuws m.b.t. financiële planning van de afgelopen maand Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante...

Selectie nieuws financiële planning november 2018

Onze selectie van nieuws m.b.t. financiële planning van de afgelopen maand Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante...

Prinsjesdag Special Maatregelen (vermogende) Particulieren

Prinsjesdag Special Maatregelen (vermogende) Particulieren ln deze Prinsjesdag Special staan de belangrijkste voorstellen uit het...

PYXIS presenteert zich als ‘Family Office’

PYXIS presenteert zich als Family Office De omgeving waarin wij ondernemen is continu aan verandering onderhevig. Onderdeel van onze...

Samenwerken met de financiële planners van PYXIS

Financiële planners

  • Reijer Hekelaar RB
  • Majorie Molegraaf RB FFP
    (niet op de foto)
  • mr. Sandra van der Veer RB FFP