Woonhuis kopen

Verdient uw hypotheek een financieel plan?

Voor veel mensen vormt de waarde van de eigen woning een belangrijk onderdeel van hun (toekomstig) vermogen. Er zijn verschillende momenten waar deze vermogensopbouw een goed advies kan gebruiken. Het kopen van een woonhuis is dat zeker.

Is kopen wel de beste optie?

De eerste vraag is of het kopen van de woning wel een goede beslissing is of dat, gelet op de persoonlijke omstandigheden, (tijdelijk) huren misschien een beter alternatief is. Is het kopen van een woning toch wenselijk, dan zal onderzocht moeten worden of de lasten ook op langere termijn te dragen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat een van de partners minder gaat werken, aan sterk stijgende lasten door studiekosten van kinderen of een lager arbeidsinkomen bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Welke lasten een individuele consument kan dragen is niet af te lezen uit de normen die door geldverstrekkers worden gehanteerd en tabellen die gelden voor “de gemiddelde consument”.

Hoe pakken wij dit voor u aan?

De financieel planners van PYXIS kunnen voor u een persoonlijke financiële analyse met betrekking tot de aankoop van uw woning maken. Onze adviseur zal zich verdiepen in uw situaties uw wensen en samen met u kijken hoe een oplossing die u nu kiest zo goed mogelijk blijft aansluiten bij veranderingen die in de toekomst kunnen plaatsvinden. Voor het afsluiten van een hypotheek bij een externe geldverstrekker dient u aansluitend in contact te treden met een hypotheekadviseur van uw voorkeur. Als het aangaan van een hypotheek bij uw eigen bv of bij een familielid tot de mogelijkheden behoort, kunnen wij dit nader voor u uitwerken en alle benodigde documenten voor u in orde maken.

Vrijblijvend eerste gesprek

Graag maken wij een afspraak met u om kennis te maken en naar uw wensen rond de aankoop van uw woning te luisteren. Dit uurtje gedachtewisseling verplicht u tot niets en komt geheel voor onze rekening.

Complete financiële planning

Bovenstaand onderwerp is maar één facet van een complete financiële planning. Juist in de samenhang kan juridisch en fiscaal gezien een optimum worden bereikt. Uiteraard kunnen wij u daarin ondersteunen. Met onze handige checklist kunt u zich een beeld vormen van wat daarbij komt kijken. Ook kunnen wij u informatie over een of meer onderwerpen toezenden.

Checklist financiële planning

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u hier een checklist downloaden als hulpmiddel ter voorbereiding op het eerste gesprek.

 

Onze financiële planning berichten en tips:

 

Selectie nieuws financiële planning februari 2019.

Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun...

Selectie nieuws financiële planning december 2018.

Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun...

Selectie nieuws financiële planning november 2018

Onze selectie van nieuws m.b.t. financiële planning van de afgelopen maand Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die...

Prinsjesdag Special Maatregelen (vermogende) Particulieren

Prinsjesdag Special Maatregelen (vermogende) Particulieren ln deze Prinsjesdag Special staan de belangrijkste voorstellen uit het...

 

Samenwerken met de financieel planners van PYXIS

 

 

Financieel planners

  • Reijer Hekelaar RB
  • Majorie Molegraaf RB FFP
    (niet op de foto)
  • mr. Sandra van der Veer RB FFP