Financiële Planning & Fiscaliteit

De financieel planners en fiscalisten van PYXIS staan voor een heldere koersbepaling die leidt tot concreet resultaat.

Woonhuis kopen

Verdient uw hypotheek een financieel plan?

Er zijn verschillende momenten waarop de vermogensopbouw een goed advies kan gebruiken. Het kopen van een woonhuis is er daar zeker een van. Voor veel mensen vormt de waarde van de eigen woning namelijk een belangrijk onderdeel van hun (toekomstig) vermogen.

Is kopen wel de beste optie?

De eerste vraag is of het kopen van de woning wel een goede beslissing is. Gelet op de persoonlijke omstandigheden kan (tijdelijk) huren soms een beter alternatief zijn.
Is het kopen van een woning toch wenselijk, dan moet er onderzocht worden of de lasten ook op langere termijn te dragen zijn. De huidige situatie kan immers veranderen. Bijvoorbeeld wanneer een van de partners minder gaat werken. Als de lasten sterk stijgen door studiekosten van kinderen. Of als het arbeidsinkomen daalt bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Geldverstrekkers berekenen de lasten aan de hand van normen en tabellen voor ‘de gemiddelde consument’. Maar daarmee is niet goed te bepalen welke lasten een individuele consument kan dragen.

Hoe pakken wij dit voor u aan?

De financieel planners van PYXIS kunnen voor u een persoonlijke financiële analyse met betrekking tot de aankoop van een woning maken.
Een van onze adviseurs verdiept zich in uw situaties en uw wensen. Daarna wordt samen met u gekeken naar een oplossing die nu de juiste keuze is, maar die ook zoveel mogelijk rekening houdt met veranderingen die in de toekomst kunnen plaatsvinden.
Voor het afsluiten van een hypotheek bij een externe geldverstrekker dient u aansluitend in contact te treden met een hypotheekadviseur van uw voorkeur. Heeft u de mogelijkheid om een hypotheek aan te gaan bij uw eigen bv of bij een familielid, dan kunnen wij dat nader voor u uitwerken en alle benodigde documenten in orde maken.

Vrijblijvend eerste gesprek

Graag maken wij met u een afspraak om kennis te maken en naar uw wensen rond de aankoop van uw woning te luisteren. Dit uurtje gedachtewisseling verplicht u tot niets en komt geheel voor onze rekening.

Complete financiële planning

Het bovenstaande onderwerp is maar één facet van de financiële planning. Om juridisch en fiscaal gezien een optimum te bereiken, is een integrale benadering van groot belang. Wij kunnen u daarin uiteraard ondersteunen.

Met behulp van onze handige checklist kunt u zich een beeld vormen van wat er allemaal bij komt kijken.

Checklist financiële planning

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u hier een checklist downloaden als hulpmiddel ter voorbereiding op het eerste gesprek.

Onze Financiële Planning & Fiscaliteit professionals

Wij houden van korte lijnen, neem gerust direct contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Majorie Molegraaf RB CFP REP

Majorie Molegraaf RB CFP REP

Reijer Hekelaar RB REP

Reijer Hekelaar RB REP