Opvolging door familie

Bedrijfsopvolging binnen de familie is een complex en emotioneel proces. Er dienen keuzes te worden gemaakt waarbij ratio en gevoel elkaar nog wel eens tegenspreken. Beslissingen kunnen grote emotionele dan wel financiële gevolgen hebben voor betrokkenen. Pyxis begeleidt u bij dit proces zodat het resultaat zo optimaal mogelijk is voor zowel u als uw opvolger.

Hoe pakken wij dit voor u aan?

Een succesvolle bedrijfsopvolging is altijd in een vroeg stadium ingezet. Al bij de eerste gedachte in deze richting gaan wij daarom graag met u om de tafel zitten. Gewoon eens even sparren om uw gedachten te vormen. Dit eerste uur brainstormen is geheel vrijblijvend.

Duidelijk stappenplan

Daarna maken wij met u een stappenplan. Dit plan dient als leidraad om het proces van opvolging te structureren en houdt rekening met alle praktische en psychologische aspecten van de opvolging. Een gedetailleerd schema zet de opvolging in tijd uit, waarbij alle afspraken schriftelijk worden vastgelegd en een begroting van de kosten kan worden opgesteld.

Fiscale optimalisatie

Daarbij zullen wij rekening houdend met de verschillende faciliteiten in de belastingwetgeving om de bedrijfsopvolging fiscaal zo voordelig mogelijk vorm te geven. Zowel voor overdrager als voor overnemer. Deze faciliteiten kennen strikte voorwaarden en mogelijke termijnen waar voorafgaand en na aan de overdracht en/of schenking moet worden voldaan.

Regeren is vooruitzien

Een gedegen, vroegtijdige voorbereiding van de bedrijfsoverdracht heeft verder als voordeel dat u weet wat de hoogte van uw pensioen is. Dit zullen wij met een complete financiële planning voor u in kaart brengen.

Na de overdracht

Voor welke vorm van overdracht u ook kiest, voor u eindigt uw onderneming. De vraag is hoe het voor u uitpakt op langere termijn. Hoe ziet uw inkomen en vermogen er na beëindiging uit? Kunt u de dingen gaan of blijven doen die u leuk vindt? U kunt niet vroeg genoeg beginnen met dit goed te plannen.

Complete financiële planning

Bovenstaand onderwerp is maar één facet van een complete financiële planning. Juist in de samenhang kan juridisch en fiscaal gezien een optimum worden bereikt. Uiteraard kunnen wij u daarin ondersteunen. Om u een beeld te vormen van wat daarbij komt kijken hebben wij een handige checklist ontwikkeld.

Checklist financiële planning

Om inzicht te krijgen in uw financiële situatie kunt u hier een checklist downloaden als hulpmiddel ter voorbereiding op het eerste gesprek.

Onze financieel planning berichten en tips:

Selectie nieuws financiële planning december 2018

Onze selectie van nieuws m.b.t. financiële planning van de afgelopen maandVia social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die...

Selectie nieuws financiële planning november 2018

Onze selectie van nieuws m.b.t. financiële planning van de afgelopen maand Via social media deelt PYXIS dagelijks leestips van relevante zaken die...

Prinsjesdag Special Maatregelen (vermogende) Particulieren

Prinsjesdag Special Maatregelen (vermogende) Particulieren ln deze Prinsjesdag Special staan de belangrijkste voorstellen uit het...

PYXIS presenteert zich als ‘Family Office’

PYXIS presenteert zich als Family Office De omgeving waarin wij ondernemen is continu aan verandering onderhevig. Onderdeel van onze...

Samenwerken met de financiële planners van PYXIS

Financiële planners

  • Reijer Hekelaar RB
  • Majorie Molegraaf RB FFP
    (niet op de foto)
  • mr. Sandra van der Veer RB FFP